Koperdieven geboeid aan hekwerk

10/06

Foto: politie

10/06

Foto: politie

10/06

Foto: politie

In de nacht van vrijdag op zaterdag 10 juni kreeg de politie een melding binnen over koperdiefstal bij een metaalbedrijf aan de Binnenhaven in Enschede.

De eigenaar kreeg op zijn telefoon een melding dat er mensen op zijn terrein liepen. Via live beelden die de eigenaar kon zien op de telefoon zag hij dat er vijf mannen bezig waren om koper in grote tassen te stoppen.

De politie ging met meerdere eenheden ter plaatse en ook de overkant van het aangrenzende water werd afgezet, omdat er al eerder een keer een vluchtpoging is geweest via het water. Agenten aan de overkant zagen 2 schimmen en schenen met hun zaklamp erop waarop direct te zien was dat het om twee man ging die ervandoor gingen. De agenten zette de achtervolging in richting de bosjes. Hier konden de mannen aangehouden worden omdat ze vast bleven hangen in het prikkeldraad en ten val kwamen. Omdat er nog drie verdachten waren besloten de agenten de 2 mannen vast te boeien aan het hekwerk om verder te zoeken met hun collega’s naar de overige verdachten. Helaas zijn die verdachten niet meer aangetroffen.

De agenten troffen wel een gestolen bootje aan, waar men mee heen en weer waren gevaren. Dit duidt erop dat de zaak door hen goed was voorbereid. Doordat de verdachten tijdig gestoord waren hebben ze alle buit achtergelaten op het terrein. De recherche onderzoekt de zaak.