Politie Hengelo zet lok BH in

03/11

Foto: politie

Hengelo – Opsporingsmiddelen als de lokfiets en de lokauto zijn inmiddels redelijk bekend, maar een lok-bh is een betrekkelijk nieuw fenomeen.

Soms moet je inventief zijn, dacht één van de wijkagenten van Hengelo. Sinds half augustus werd meerdere keren damesondergoed van Hengelose waslijnen gestolen. Eerst werd gedacht aan een kwajongensstreek, maar toen bij een jonge vrouw een aantal dagen later een bosje bloemen van een anonieme afzender aan de voordeur hing, leek het erop dat het om iemand ging met een bijzondere fetisj. Het maakte de vrouw zo bang dat ze niet alleen meer durfde te slapen.

Om te achterhalen wie de lingeriedief was, zocht de wijkagent contact met de afdeling heterdaad techniek. Ze bouwden een gps zender in een bh en hingen deze vervolgens aan een waslijn. Met resultaat, want toen de lok-bh afgelopen dinsdag in beweging kwam, kon de lingeriedief op heterdaad worden aangehouden. Behalve in zijn fietstassen werd ook in zijn woning gestolen ondergoed aangetroffen. De verdachte heeft inmiddels bekend en verklaarde er geld mee te willen verdienen.

Politie Hengelo-Ov is nog op zoek naar slachtoffers van de lingeriedief. Mocht er de laatste tijd lingerie van jouw waslijn zijn gestolen, dan komt de politie in Hengelo graag met je in contact.