Agenten bekogeld met eten in McDrive door een moeder en dochter

05/08

Foto: politie

Oldenzaal – Zaterdagochtend zagen agenten rond 4:50 een auto rijden waarvan de eigenaar al twee jaar van overleden zijn geweest volgens het systeem. De bestuurster reed de McDrive in.

De politie ging verhaal halen bij de bestuurster en ze gaf aan dat de auto van haar vriend was. Tijdens het gesprek werd het vermoeden gewekt dat ze had gedronken. Ze moest een blaastest afleggen maar saboteerde deze een aantal maal. Hierop werd de vrouw gewezen op de consequenties. Vervolgens blies ze fail en hierop moest de 35-jarige vrouw uit Ootmarsum mee naar het bureau.

De vrouw wilde echter wel op haar manier mee naar het bureau en ze wilde zelfs de auto nog wegzetten. Toen ze in haar auto wilde stappen is gepast geweld gebruikt om haar aan te houden. De minderjarige dochter was er niet mee eens en gooide een milkshake tegen een van de agenten, ook andere bestelde etenswaren vlogen door de McDrive.

Zowel moeder als dochter zijn overgebracht naar het bureau. Op het bureau blies de vrouw 675 Ug/l en het rijbewijs is ingenomen. De dochter kreeg proces-verbaal en wordt naar Halt verwezen. Naast deze strafmaatregel is er ook melding gemaakt bij Veilig Thuis welke onderzoek zou gaan doen naar de thuissituatie.